Μετά από 40 χρόνια ως ISS, κατά πόσο σας επηρέασε η μετονομασία, ή αλλιώς το rebranding, σε UNISON και μάλιστα εν μέσω μίας ιδιαίτερης συγκυρίας, όπως αυτή της πανδημίας; Πως διαμορφώνεται πλέον η σχέση από πολυεθνική σε αμιγώς ελληνική εταιρεία;

Η UNISON, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση του Ομίλου ISS εδώ και τέσσερεις δεκαετίες, αποτελεί συνώνυμο των αξιόπιστων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον κλάδο του Facility Management. Διατηρώντας ισχυρούς συνδετικούς δεσμούς, ως αποκλειστικός συνεργάτης στην Ελλάδα, αξιοποιούμε την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες πρακτικές του Ομίλου ISS με την νέα επωνυμία UNISON, επιδιώκοντας την καλύτερη τοπική εφαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα από μια Glocal προσέγγιση. Κινητήρια δύναμη αποτελεί η εξειδικευμένη ομάδα των 2.000 & πλέον ανθρώπων μας. Το προσωπικό μας εκπαιδεύεται διαρκώς, ενώ μεταξύ άλλων ενημερώνεται για το Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας με σκοπό να εφαρμόζεται στο σύνολο του για την απρόσκοπτη λειτουργία του Ομίλου. Έτσι απαντάμε σε κάθε ανάγκη, λύνουμε κάθε πρόβλημα και πάνω από όλα, ανταποκρινόμαστε με ευελιξία στις απαιτήσεις κάθε κλάδου. Μαζί, αντιμετωπίζουμε και την πανδημία και βγαίνουμε πιο δυνατοί!

Σας επηρεάζει η είσοδος της τηλεργασίας για ένα σημαντικό μέρος των επιχειρήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα; Πως επηρέασε η πανδημία τις εταιρείες / πελάτες αλλά και τη UNISON;

Η μεταβολή του μέχρι τώρα τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων και η συνακόλουθη αύξηση της τηλεργασίας, διαμόρφωσαν μια νέα πραγματικότητα, που με τη σειρά της δημιούργησε νέες ανάγκες. Η εφαρμογή υγειονομικών μέτρων με στόχο την αναχαίτιση του Covid-19 έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασίας και κατ’ επέκταση εξειδικευμένων υπηρεσιών απολύμανσης. Επί της ουσίας, παρά τη σημαντική μείωση σε contractual υπηρεσίες, υπήρξε μεταβολή των αναγκών των πελατών μας και φυσικά είχαμε τη δυνατότητα και την ετοιμότητα να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά. Στη UNISON δεν εφησυχάζουμε, αντιθέτως αναπτύσσουμε διαρκώς νέες υπηρεσίες όπως η “Contact Less” που προσφέρει μια ολοκληρωμένη, ασφαλή εμπειρία ανέπαφης εργασιακής καθημερινότητας. Έτσι, μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας των άμεσων και έμμεσων πελατών μας, όπως συνέβη και πρόσφατα στην περίπτωση της Fraport, που η συμβολή μας βοήθησε στην πιστοποίηση των αεροδρομίων για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε τι βαθμό ενίσχυσε την πορεία σας η συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών antiCovid? Παρά τις δυσκολίες, χρόνο με το χρόνο ο τζίρος σας αυξάνει. Πως το επιτυγχάνετε αυτό;

Η UNISON αντιμετώπισε τις σύγχρονες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα ενίσχυσε τις υπηρεσίες της, γεγονός που επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη που διαχρονικά μας δείχνει η ελληνική αγορά. Από την πρώτη στιγμή, δημιουργήσαμε ένα μεγάλο εύρος anti-Covid υπηρεσιών, όπως η αναδιαμόρφωση χώρων, η αποστείρωση ανελκυστήρων, η μέτρηση θερμοκρασίας ανθρώπινου σώματος, η απολύμανση και η μικροβιoκτονία. Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, φύσει χαρακτηριστικά της UNISON, ενίσχυσαν σημαντικά τη σύναψη νέων συνεργασιών αλλά και την ανανέωση αυτών που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο κλάδος της υγείας, ενίσχυσε την θέση μας στην αγορά, γεγονός που εξηγεί την αύξηση της ζήτησης που ακολούθησε, μέσα και από την επέκταση της συνεργασίας μας με τα νοσοκομεία του ομίλου Υγεία. Κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά, είμαστε και η μοναδική εταιρία του κλάδου που έχει λάβει την πιστοποίηση Covid Shield στο επίπεδο “Excellent”, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του συστήματος Διαχείρισης του Οργανισμού TUV AUSTRIA Hellas. Μια πιστοποίηση που μας γεμίζει περηφάνια και μας δεσμεύει να συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική και στο μέλλον.

Κύριε Μωραϊτάκη, ποιες νέες συνεργασίες υπολογίζετε ότι θα ενισχύσουν σημαντικά τη δραστηριότητα και τα αποτελέσματά σας εντός του 2021; Αναφέρετέ μας αυτές που εσείς ξεχωρίζετε.

Ως εταιρεία Facility Management, είναι χρέος μας να καλύπτουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας, δίνοντας έμφαση στο μέλλον. Το 2021 για εμάς αποτελεί μια χρονιά σταθμό, μιας και ταυτίζεται με το rebranding μας. Στόχος είναι να συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή, χάρη στις σύγχρονες υπηρεσίες μας και τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε με τους εταίρους μας. Μια από τις συνεργασίες που ξεχωρίζουμε αναμφισβήτητα είναι αυτή με τον Δήμο Αθηναίων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την συντήρηση και ανάπλαση πλατειών, πεζοδρόμων αλλά και λοιπών χώρων πρασίνου στις επτά δημοτικές κοινότητες. Σε μια κρίσιμη περίοδο για όλους, η UNISON, μπόρεσε όχι μονό να ανταποκριθεί αλλά και να θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον για όλους, δίνοντας μια πνοή ζωής στην πόλη που τόσο αγαπάμε.

Πως σκοπεύετε να αναπτύξετε περεταίρω την επιτυχημένη πορεία του Ομίλου UNISON και σαν leader, πως θα διαμορφώσετε τον κλάδο του Facility;

Ως ηγέτιδα στον κλάδο της, η UNISON στοχεύει διαρκώς στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Στηρίζουμε ουσιαστικά τους πελάτες μας μέσα από ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας τους ένα καθαρό, υγιές και φιλόξενο περιβάλλον εργασίας. Όραμα μας είναι να ανοίξουμε το δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, αποτελώντας στρατηγικό συνεργάτη για κάθε επιχείρηση που μας εμπιστεύεται. Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνουμε δράσεις που είναι φιλικές προς το περιβάλλον ακολουθώντας ένα ηθικό και βιώσιμο μοντέλο, ενισχύοντας υπηρεσίες όπως η ανακύκλωση, η διαχείριση απορριμμάτων και ο βιολογικός καθαρισμός. Σήμερα, επενδύουμε στη μετάβαση σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση, αναλαμβάνοντας τη μελέτη και εγκατάσταση σταθμών φόρτισης, εξυπηρετώντας τις αναβαθμισμένες ανάγκες των εταιρικών στόλων των πελατών μας, υποστηρίζοντας τη χρήση αμιγώς ηλεκτρικών ή plug-in hybrid οχημάτων. Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρωτοβουλία, που εμείς στη UNISON είμαστε σε θέση να αναλάβουμε εξολοκλήρου, σε συνεργασία με επιλεγμένους προμηθευτές, θέτοντας τις βάσεις για το αύριο. Δίπλα μας στην πρωτοβουλία για ένα πράσινο μέλλον βρίσκονται πελάτες, όπως η Παπαστράτος ΑΒΕΣ, που εδώ και χρόνια εμπιστεύεται τις υπηρεσίες μας. Μαζί σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, που ήδη περιλαμβάνει επέκταση της συνεργασίας μας, με το έργο της διαχείρισης του βιολογικού καθαρισμού του εργοστασίου της. Η UNISON είναι εκεί για να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη που προκύπτει και πάντα φροντίζουμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που θα έρθει να προσθέσει αξία στη δική μας δραστηριότητα και σε αυτή των πελατών μας!