Κανείς ίσως δεν θα περίμενε μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης να υπάρχουν κλάδοι στην Ελλάδα που ζητούν χιλιάδες υπαλλήλους και… δεν βρίσκουν. Είτε δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, είτε το προσωπικό που βρίσκουν δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αντίστοιχης θέσης. Σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία, είναι αναγκαία η συνεργασία με μια εταιρεία που παρέχει αποτελεσματικές λύσεις στην κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σχετικά με το Ανθρώπινο Δυναμικό, προκειμένου αυτές να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα τους ιδανικότερους υπαλλήλους που θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα, το εργασιακό περιβάλλον δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστο. Η επιτυχημένη λειτουργία των επιχειρήσεων σήμερα απαιτεί την ανεύρεση των κατάλληλων ανθρώπων που θα ενταχθούν στο δυναμικό τους και θα έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να ανταποκρίνονται στους αντίστοιχους ρόλους. Εφόσον οι υποψήφιοι αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για τις ανάλογες θέσεις, τότε θα ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά τους, πετυχαίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Παρόλα αυτά, η επίτευξη αυτού του στόχου προϋποθέτει εξειδίκευση, εμπειρία και χρόνο.

Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες επιχειρήσεις του σήμερα αναζητούν έναν έμπειρο και έμπιστο συνεργάτη που θα τους υποστηρίξει στην ανεύρεση των κατάλληλων εργαζομένων για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχει ένα εύρος από συνδυαστικά οφέλη. Η μείωση του εργοδοτικού κόστους και η δυνατότητα κάλυψης της εποχικής δραστηριότητας αποτελούν δύο από τις βασικότερες ανάγκες που απασχολούν τις επιχειρήσεις του σήμερα. Ωστόσο, η αδιάκοπη παρεχόμενη υπηρεσία ακόμη και σε περίπτωση προσωρινής απουσίας –όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις άδειας, μητρότητας, ασθένειας κ.α., η ευελιξία συμβάσεων εργασίας και η μείωση της γραφειοκρατίας αποτελούν καίρια ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και απαιτούν να αφιερώσουν χρόνο. Γι’ αυτό, όλο και περισσότερες από αυτές στρέφονται στην ανεύρεση ενός καταξιωμένου συνεργάτη που θα αναλάβει όλο το διαδικαστικό κομμάτι, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αφοσιωθούν στο αντικείμενο της λειτουργίας τους.

Εταιρείες όπως η UNISON Human Resources, που αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου UNISON, παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες και καταλήγουν να αποτελούν στρατηγικούς συνεργάτες για κάθε επιχείρηση. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι η UNISON, εκτός από όλα τα παραπάνω οφέλη παρέχει απλοποίηση και υποστήριξη των διαδικασιών του τμήματος HR, ενώ παράλληλα εγγυάται την αύξηση της παραγωγικότητας, ασφάλεια και ποιότητα. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να εξασφαλίσει στην επιχείρηση αδιάκοπη κάλυψη των αναγκών της, ευελιξία, αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση του εργοδοτικού κόστους και της γραφειοκρατίας, πλεονεκτήματα πολύ σημαντικά, κυρίως για τις ελληνικές επιχειρήσεις – από πλευράς διαχείρισης χρόνου καθώς και δημιουργίας οικονομιών κλίμακος – ανεξαρτήτως μεγέθους.

Το πιο σημαντικό σε όλη αυτή τη διαδικασία που αφορά τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού είναι η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη, που διαθέτει την ανάλογη εμπειρία και καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες. Η UNISON Human Resources, καταξιωμένη εδώ και 20 χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα, συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της βιομηχανίας, της ενέργειας, της παροχής υπηρεσιών, των logistics, της φαρμακοβιομηχανίας και της φιλοξενίας. Ειδικά στον ξενοδοχειακό τομέα που φέτος πλήττεται ιδιαίτερα από έλλειψη προσωπικού, συνεργάζεται με όλες τις πολυεθνικές εταιρείες του χώρου και τα μεγαλύτερα 5* ξενοδοχεία.

Σημειώνεται ότι είναι η 1η Εταιρεία στη χώρα που έλαβε άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Εργασίας ως Εταιρεία παροχής υπηρεσιών Προσωρινής Απασχόλησης, ενώ διαθέτει και άδεια λειτουργίας Ιδιωτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας (Ι.Γ.Ε.Ε.).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη που παρέχει η συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργάτη σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού, μπορείτε να βρείτε εδώ.